Q&A czyli odpowiedzi na pytania o "spiekach"


Trochę się zebrało, dlatego postanowiłem w jednym materiale odpowiedzieć na wasze pytania, które dotarły do mnie różnymi drogami (social media, strona www).

Jeśli jest jakieś pytanie, na które szukasz odpowiedzi, to zapraszam do kontaktu. Chciałbym cyklicznie odpowiadać na wszystkie pytania związane z wielkoformatowymi płytami gresowymi czyli polskimi spiekami kwarcowymi.

W tym materiale znajdziecie odpowiedzi na:

00:00 Dlaczego używam koronki diamentowej przy odcinaniu narożnika lub wycinaniu kwadratowego otworu w wielkoformatowej płycie gresowej (spiek kwarcowy)

03:18 Czy do układania wielkoformatowych płyt potrzebny jest specjalistyczny sprzęt?

06:26 Dlaczego przecieram brzegi gąbką diamentową?

08:10 Czy na blacie musi był ułożona płyta o grubości 12mm?

12:31 Czy na blat z wielkoformatowych płyt gresowych (spieki kwarcowe) można układać gorące przedmioty.

14:22 Czy na takim blacie można ciąć, np. mięso, warzywa?

15:55 Nie wiem dlaczego ucieka się do określania wielkoformatowych płyt gresowych nazwą spieki kwarcowe

17:33 Plamy i jak je usunąć.

22:47 Impregnować czy nie?

Zapraszam

Prześlij komentarz

0 Komentarze